REKLAM

Bulgaristan ile Türkiye arasındaki kültürel alışverişin genişletilmesi ele alındı


 Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova ile Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık, Bulgaristan ile Türkiye arasında daha fazla ortak kültürel girişim olanaklarını ele aldı.


Cumhurbaşkanlığı binasında bugün yapılan ikili görüşmede, Büyükelçi Uyanık, Bulgaristan'da Yunus Emre Enstitüsü açılması yönünde talebini iletti. Aynı şekilde Bulgaristan'ın da Türkiye'de Kültür Enstitüsü açılması gündeme getirildi.


 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yotova, birkaç yıldır üzerinde çalıştığı fikrini, öncelikle Bulgaristan'ın Goethe Enstitüsü, Cervantes vb. gibi Avrupa'daki diğer kültür kurumlarıyla birlikte çalışacak kendi ulusal kültür enstitüsünü kurması gerektiğini söyledi.


Buna benzer Kültür Enstitüleri Türkiye dahil, tüm Avrupa Birliği ülkelerinde mevcut iken halen, Bulgaristan'ın kendi milli Enstitüsü bulunmuyor.


Cumhurbaşkanı yardımcısı ile Türk büyükelçisi arasındaki görüşmenin konuları arasında ticaret, enerji bağlantısı ve turizm alanlarında ikili ilişkilerin derinleştirilmesi yer aldı. Göç konusu da ele alınırken, Büyükelçi Uyanık , Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne yasadışı trafiği caydırmak için her türlü çabayı gösterdiğini vurguladı.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓